SKG Jaarcongres

Nederland is nog lang niet af! Onze leefomgeving zal altijd in ontwikkeling blijven en de uitdagingen zijn niet gering. Het is daarom prachtig dat we met Hugo de Jonge weer een minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening hebben, met ambities. Ambities die wel gerealiseerd moeten worden in een onzekere wereld. De huidige praktijk staat door stikstof, het zogeheten Didam-arrest en een veranderend klimaat onder druk. De oorlog in Oekraïne heeft geleid tot inflatie, een oplopende rente en stijgende prijzen voor energie en grondstoffen. Dit raakt de uitvoering van projecten in heel Nederland.

Uitvoeringskracht staat ook dit SKG jaarcongres weer centraal. Dit vraagt natuurlijk om instrumenten, middelen en menskracht, maar ook om verdieping en reflectie. Om te beginnen, wat is uitvoeringskracht eigenlijk? Hebben we hiervan eengedeeld beeld? Vervolgens moeten we aan de slag: Hoe organiseren we het? Wat hebben we van elkaar nodig? Maar vooral ook: Wat kan ik zelf (anders) gaan doen?

Het jaarcongres zal bol staan van inspirerende voorbeelden. We bespreken tal van gebiedsontwikkelingen waar publieke, private en maatschappelijke inzet en investeringen worden gecombineerd en tot uitvoeringskracht leiden.

We zijn verheugd dat minister Hugo de Jonge op het jaarcongres met ons over het vakgebied en onze leefomgeving in gesprek zal gaan. Hoe brengen we samenhang in de verschillende opgaven? En hoe programmeren we middelen én mensen op een ambitieuze maar ook realistische wijze? Kortom: we bespreken samen met hem hoe we in gebiedsontwikkeling tot uitvoering gaan komen.

Bent u er (weer) bij?! Bespreek op 30 maart in de Prodentfabriek te Amersfoort samen met hét kennisnetwerk van gebiedsontwikkelend Nederland de nieuwste inzichten en de volgende stappen naar meer uitvoeringskracht voor een duurzame leefomgeving.

U kunt zich NU volledig aanmelden en uw deelsessiekeuzes doorgeven!

Over het SKG Jaarcongres Gebiedsontwikkeling
Dit jaarcongres is bedoeld voor praktijkexperts, wetenschappers en andere professionals in gebiedsontwikkeling: bestuurders, beleidsmakers, ontwikkelaars, bouwers, beleggers, onderzoekers, ontwerpers, adviseurs en professionals uit de corporatiesector. Het jaarcongres stelt zich ten doel een open en eerlijk gesprek te voeren over de uitdagingen in het vakgebied en welke oplossingen hiervoor denkbaar en (vooral) uitvoerbaar zijn. Het brengt daartoe kennis, beleid en praktijk samen uit alle delen van het land. Het SKG Jaarcongres Gebiedsontwikkeling heeft daarmee nadrukkelijk een inhoud-gedreven, niet-commercieel karakter, gericht op verbinding en dialoog tussen vakgenoten en andere geïnteresseerden in het ruimtelijk domein.

Meer weten over Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling?
De Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling (SKG) verbindt een groeiend aantal publieke, private en maatschappelijke organisaties in de praktijk van gebiedsontwikkeling. SKG-partners geven richting en inhoud aan het onafhankelijke kennisprogramma van de Leerstoel Gebiedsontwikkeling aan de TU Delft. Met onderzoek, onderwijs, kennisbijeenkomsten en het platform gebiedsontwikkeling.nu levert SKG een krachtige bijdrage aan een professionele, reflectieve gebiedsontwikkelingspraktijk voor een duurzame gebouwde omgeving.

AANMELDEN
Datum 30.03.2023
Tijd 10-18 uur
Kosten De kosten voor reguliere deelname aan het congres zijn 495,- incl. btw.