Places of Hope AL REWAQ

Places of Hope gaat over nieuwe toekomsten voor Nederland. Het benutten van creativiteit, ontmoetingen, het weer een plaats geven voor waarden in ons gesprek met elkaar. Een bijzonder voorbeeld van een Place of Hope is het Verhalenhuis Belvédére in Rotterdam. Op zondag 18 november a.s. organiseren we een bijzondere editie van het Verhalenhuis in de tentoonstelling Places of Hope in Leeuwarden.

Voor één middag leggen we nog een extra laag in de tentoonstelling. We toveren Places of Hope om tot een Al Rewaq, een broedplaats voor culturele ontmoeting en gesprek over de toekomst van Nederland. Met medewerking van de Syrische dichter en scenario-schrijver Adnan Alaoda, die afgelopen jaar maandelijks een Al Rewaq presenteerde in het verhalenhuis in Rotterdam. Een plek om elkaar (werkelijk) te ontmoeten middels film, poëzie, verhalen en muziek. In deze bijzondere editie, in Leeuwarden bij de tentoonstelling Place of Hope, staan Syrische en Friese kunstenaars en professionals centraal.

HET PROGRAMMA

Het programma begint met een persoonlijke rondleiding door Maarten Hajer, de curator van Places of Hope en een nagesprek over de tentoonstelling in het atrium. Daarna volgt introductie van het Verhalenhuis Belvëdére, een korte filmArt#Syria van filmer en artistiek directeur van het Arab Film Festival Rosh Abdelfatah.

Verder optredens met o.a. dichter en schrijver Adnan Aloada, een gesprek met danser Chales Renoult en percussionist Meindert van Slooten. We eindigen met muziek van het trio: zangeres Shazah Alhajek, ud-speler Mohammad Alissa en tabla speler Odai Alhajek. Aansluitend Syrische lokale hapjes (17-18 uur), napraten en dansen.

Iedereen is van harte uitgenodigd om deze editie van het Verhalenhuis in Leeuwarden mee te ervaren. De bijeenkomst is met Arabische vertaling door Bader Atem.

Aanmelden

  Uw keuze voor het programma

  De Nieuwe Winkelstraat, Marcel EversHoe voorkom je planschade bij transformatie, Arjan BregmanWie bezoeken uw winkelbied?, Peter NielandPilot verlichte regels winkelgebiedenHanneke van Rooijen  document.getElementById( "ak_js_1" ).setAttribute( "value", ( new Date() ).getTime() );

  Datum 18.11.2018
  Tijd 13.00 uur - 17.30 uur (13.15 uur aanvang rondleiding)
  Locatie turfmarkt 11 te Leeuwarden