Mobility mentoring

Eén op de vijf huishoudens in Nederland heeft forse financiële problemen. Het aantal aanmeldingen voor schuldhulpverlening verdubbelde sinds het begin van de crisis en ook de hoogte van de schuld van Nederlanders in de schuldhulpverlening steeg ten opzichte van vorig jaar. De traditionele begeleiding bij armoede blijkt weinig effectief bij gezinnen. EMPath (dr. Elizabeth Babcock) in Boston ontwikkelde een nieuwe manier van begeleiden via Mobility Mentoring en boekt in de Verenigde Staten robuuste resultaten. Het programma ‘Vakkundig aan het werk’ van ZonMw maakt het project Mobility Mentoring in Nederland mogelijk. Het project is een initiatief van de Hogeschool Utrecht, Radboud MC, Erasmus MC, gemeente Rotterdam, Regionale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug en Platform31. Ook de regionale cliëntenraad Kromme Rijn Heuvelrug en de cliëntenraad Bavo Europoort leveren een bijdrage.

Congres

Op donderdag 10 november 2016 organiseren Platform31 en de Hogeschool Utrecht in samenwerking met het G32-stedennetwerk een congres. Dit congres staat geheel in het teken van Mobility Mentoring. We geven u een heldere uitleg over Mobility Mentoring en bespreken interventies die worden gebruikt. Daarnaast leggen we uit welke inzichten ten grondslag liggen aan deze aanpak.

Met bijdragen van onder andere:

Dr. Elizabeth (Beth) Babcock, CEO van EMPath
Nadja Jungmann, lector Schulden en Incasso KSI Hogeschool Utrecht
Peter Wesdorp, Gilde Vakmanschap
Joke de Kock. voorzitter N.V.V.K
dr. Judith Wolf, Impuls
Deelsessies
In de deelsessies komen (onder andere) de volgende onderwerpen aan bod:

De Krachtwerk aanpak (Impuls/ Dr. Judith Wolf)
Belonen (Martijn Hendriks MSc, Erasmus Universiteit)
Economische zelfredzaamheid (Directeur Nationaal Programma Rotterdam-Zuid)
Gesprekstechnieken (Gilde Vakmanschap)
De exacte invulling van de deelsessies met vermelding van de deelsessieleiders volgen z.s.m. op deze website. Houd op twitter @Platform31 in de gaten!

NB. U hoeft zich niet voorafgaand aan de bijeenkomst aan te melden voor een deelsessie: u schrijft zich op het congres in voor deelname aan een deelsessie!
Meer weten?

Spreker Nadja Jungmann ging op studiereis om uit de eerste hand te leren hoe Mobility Mentoring in elkaar steekt. Nu onderzoekt ze of de interventie toepasbaar is binnen de context van de Nederlandse dienstverlening rondom armoede en schulden. Met Platform31 deelt ze haar ervaringen.

AANMELDEN
Datum 10.11.2016
Tijd aanvang 10.00 uur einde 17.30 uur
Locatie De Glazen Ruimte, Straatweg 1b te Maarssen
Kosten net
Doelgroep Bestuurders en ambtenaren Rijksoverheid en rijksinstanties, bestuurders en ambtenaren gemeenten, professionals van sociale (wijk)teams en schuldhulpverleners, medewerkers van kennisorganisaties, medewerkers hogescholen en universiteiten