Mobility Mentoring® Nederland

Let op! aanmelden voor deze bijeenkomst is niet meer mogelijk. De bijeenkomst zit vol!

Het uitgangspunt van Mobility Mentoring® is dat armoede en schulden verlammend werken op ons vermogen problemen op te lossen. De aanpak is gericht op economische zelfredzaamheid. Een volledige beschrijving van de aanpak vindt u in de publicatie Mobility Mentoring®. Maar hoe werkt Mobility Mentoring informed werken® nu in de praktijk? Platform31, de Hogeschool Utrecht en de gemeente Alphen aan den Rijn organiseren een bijeenkomst waarin wij u daar verder over informeren.

Wat biedt de bijeenkomst?

Veel gemeenten laten hun interesse in Mobility Mentoring® blijken en willen elementen uit de aanpak inzetten in hun dienstverlening. De gemeente Alphen aan den Rijn doet ervaring op in de (lopende) pilot Mobility Mentoring® en deelt haar ervaring met de aanpak graag met u. U kunt rekenen op de aanwezigheid van ervaringsdeskundigen uit de gemeente.

Begin dit jaar kwam een aantal organisaties geïnteresseerd in Mobility Mentoring® bij elkaar in de bijeenkomst The Next Step. Op 12 september bespreken we het verder op te zetten netwerk van organisaties die met en van elkaar willen leren over Mobility Mentoring® en de verdere vertaling naar de Nederlandse situatie. We werken we daarvoor nauw samen met de Amerikaanse social work organisatie Empath.

Praktische informatie

Op dit moment werken wij aan de invulling van het programma. Details en sprekers maken wij later bekend. Volg Platform31 op Twitter en blijf op de hoogte.

Per organisatie kunnen maximaal twee personen deelnemen. Bij overinschrijving behoudt de organisatie zich het recht voor voorrang te verlenen aan deelnemers van de next step bijeenkomst en gemeenten.

AANMELDEN
Datum 12.09.2017
Tijd 09.30 - 12.30 uur
Locatie Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Kosten net