Inspiratiedag-DGBRW-en-DGOW

Voor de jaarlijkse inspiratiedag reizen we op 30 september met elkaar naar Meierijstad. Deze jonge gemeente ontstond in 2017 na een fusie van Veghel en Schijndel en Sint-Oedenrode. De dag staat in het teken van inspiratie en kennisuitwisseling. Het centrale thema: de kracht van samen. In diverse excursies en workshops ervaar je hoe Meierijstad investeert in de verbinding met partners en inwoners en ontdek je hoe de stad zich ontwikkelt naar een aantrekkelijke, duurzame en gezonde omgeving om te wonen, te werken en te recreëren.

Wat gaan we doen?

In interactieve workshops hoor je onder meer hoe het herindelingsproces van de gemeente verliep. Je leert waarom data, informatiesystemen en techniek succesbepalende factoren zijn bij het verbeteren van dienstverlening, of gaat op zoek naar de kansen en mogelijkheden van experimenteren, durven en ondernemen.

Kies je voor een excursie? Dan kan je je laten inspireren door bewoners die een schoolgebouw transformeren naar duurzame woningen. Bezoek het burgerinitiatief dat in een proeftuin inspeelt op de ontwikkelingen van de Omgevingswet of laat je informeren over de manier waarop Meierijstad werkt aan een integrale aanpak van vakantieparken.

Op dit moment werken collega’s van alle directies samen met gemeenteambtenaren en Platform31 hard aan de verdere invulling van het programma. Noteer de inspiratiedag alvast in je agenda, ga kijken in de praktijk en laat je inspireren!

Pendelbussen

Deze dag is het meest succesvol als alle collega’s aanwezig zijn. Net als vorig jaar is aanwezigheid dus ook verplicht. Het programma start om 10:00 uur in Veghel. Vanaf 8:45 uur rijden er pendelbussen van station ‘s-Hertogenbosch naar de locatie. De laatste bus vertrekt om 9:30 uur op het station dus wees op tijd. Mocht je nu echt niet kunnen, geef dit dan aan bij je directeur.

Aanmelden

Na de zomer ontvang je een mail met een link naar het aanmeldformulier. Vanaf dat moment is het ook mogelijk om je in te schrijven voor een workshop of excursie. De deadline voor aanmelden is maandag 23 september.

AANMELDEN
Datum 30.09.2019
Tijd 10.00-17.00 uur
Locatie Verlengde Noordkade
Kosten nvt
Doelgroep medewerkers ministerie BZK