Gezond in… studiedag ‘Koppelkansen’

Werk je (nog) single aan de aanpak van gezondheidsachterstanden? Of heb je in jouw gemeente al flink wat collega’s uit andere domeinen tot samenwerking verleid? Met de uitdagingen waar gemeenten voor staan is ‘samen’ niet meer weg te denken. De Omgevingswet, langer thuis wonen en de aanpak van problematische schulden zijn slechts enkele voorbeelden. Complexe maatschappelijke opgaven vragen om samenwerking en het zoeken naar gemeenschappelijke doelen.

Tijdens de 7e landelijke studiedag van het stimuleringsprogramma Gezond in… staat het combineren van verschillende gemeentelijke verantwoordelijkheden centraal. In vijf mini-symposia tonen we je de kracht van slimme koppelingen. Hoe haak je aan bij het beleid van je collega’s uit andere domeinen en hoe zorg je samen voor minder gezondheidsachterstanden? Kortom, welke koppelkansen pak je op in jouw gemeente? Tijdens de mini-symposia gaan we in op jullie dagelijkse praktijk; waar lopen jullie tegenaan en wat kan beter?

De vijf mini-symposia bieden elk drie parallelle rondes met inbreng uit wetenschap, beleid en praktijk. Op basis van je eigen informatiebehoefte kun je geheel je eigen programma samenstellen. De thema’s van de vijf mini-symposia zijn:

  1. Armoede, Schulden & Gezondheid
  2. Ruimtelijke omgeving & Gezondheid
  3. Werk & Gezondheid
  4. Gezonde Start voor ieder kind
  5. De Eerstelinie
AANMELDEN
Datum 07.11.2018
Tijd 9.30 uur tot 17.30 uur
Locatie Mariënhof te Amersfoort
Kosten nvt
Doelgroep Gids gemeenten