De wooncoöperatie, die komt er wel!

Het speelveld rondom wooncoöperaties is de afgelopen jaren volop in beweging. Bij herziening van de Woningwet is deze nieuwe vorm van zelforganisatie van bewoners in het wonen-domein wettelijk verankerd. Met het tweede landelijke congres De wooncoöperatie, die komt er wel! maakt Platform31 op 28 mei 2018 samen met u de balans op. Toonaangevende sprekers brengen u in een dag op de hoogte van de ontwikkelingen in het speelveld. Laat u inspireren door koplopers en ga actief aan de slag in praktijkgerichte themasessies. Bent u erbij op 28 mei?

De afgelopen jaren zijn er tientallen initiatieven gestart met de verkenning van een wooncoöperatie. Deze koplopers doorliepen het proces van idee tot oprichting en uitvoering van de wooncoöperatie. Het blijkt voor initiatieven nog altijd niet eenvoudig om na de oprichting tot uitvoering te komen. De koplopers hebben echter belangrijk baanbrekend werk verricht door als eerste deze weg te doorlopen. Enkelen zijn daarin gestrand, maar velen zijn nog steeds actief. In samenwerking met gemeenten en corporaties maken ze hele concrete stappen. En dat willen we graag samen met u vieren tijdens het congres.

Terugblikken en uitbouwen

Het congres markeert het einde van het Actieprogramma Wooncoöperaties, maar brengt ook nieuwe kansen in beeld. In het regeerakkoord 2017 is de wooncoöperatie aangemerkt als kansrijke oplossing voor problemen op de woningmarkt. Ook het Interbestuurlijk Programma omschrijft het als een nieuwe woonvorm die meer ruimte verdient en door partijen gestimuleerd zal worden. Tijdens het congres zal minister Ollongren haar visie en ambities kenbaar maken om de beweging rondom wooncoöperaties voort te zetten en verder uit te bouwen.

Voor wie?

We nodigen u van harte uit om samen met de betrokken spelers – bewoners(initiatieven), woongroepen, belangenverenigingen, gemeenten, woningcorporaties en experts/kennispartners – deel te nemen aan het congres.

Doet u mee?

De komende tijd werken we aan de nadere invulling van het programma. Wilt u op de hoogte blijven? Hou dan onze website in de gaten, volg ons op Twitter of abonneer u op onze nieuwsbrief. Heeft u een suggestie of wilt u zelf een bijdrage leveren? Mail dan naar ali.karatas@platform31.nl.

AANMELDEN
Datum 28.05.2018
Tijd 9.30 uur tot 17.30 uur
Locatie De Remise te Den Haag
Kosten niet van toepassing
Doelgroep betrokken spelers – bewoners(initiatieven), woongroepen, belangenverenigingen, gemeenten, woningcorporaties en experts/kennispartners