Dag van Stad en Regio 2017!

Alleen ga je sneller, samen kom je verder!Platform31 organiseert exclusief voor en met haar partners de Dag van Stad en Regio: een dag waarin we samen de belangrijkste trends én uitdagingen in de praktijk delen, bespreken en ervaren. De dag staat in het teken van samenwerking tussen steden en regio’s rondom maatschappelijke en economische vraagstukken. Bent u erbij?

U kunt van ons positieve en onconventionele oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken verwachten. We laten u niet naar huis gaan zonder nieuwe inzichten en onverwachte ontmoetingen. Kortom, een dag vol kennis, inspiratie en ontmoeting. Samen met Gemeente Amsterdam heten we u van harte welkom.

Programma

Het centrale thema van deze partnerdag is samenwerken, want welk maatschappelijk vraagstuk je binnen stad en regio ook beet pakt, het blijft voortdurend zoeken naar de meest effectieve vorm van samenwerking. Hiërarchie in organisaties en processen stuiten op de dynamiek van de netwerksamenleving. De Wetenschappelijke Board van Platform31 stelde hier recent haar advies over op: Licht in de samenwerking, hard in de uitvoering.Samen met gaststad Amsterdam zoomen we in op de samenwerking binnen de metropoolregio Amsterdam. De metropoolregio Amsterdam (MRA) heeft de ambitie om de derde regio in Europa te worden. Hoe krijg je dit als regio voor elkaar? Hoe verbind je verschillende domeinen? Maar ook: wat betekent dit voor andere regio’s in Nederland?

Arjan van Gils, gemeentesecretaris van de gemeente Amsterdam, schetst de ambities van de MRA. Remco Pols, regiodirecteur Haarlemmermeer bij Ymere belicht wat de MRA betekent voor de corporatiesector. En Peter Savelberg (Tristate City Europe) deelt zijn visie op Nederland als groene wereldstad. Tijdens een exclusieve meet & greet bieden wij u de gelegenheid hen nader te bevragen.

Het volledige programma van de Dag van Stad en Regio vindt u hier (pdf).

AANMELDEN
Datum 09.05.2017
Tijd 9.30 uur tot 17.30 uur
Locatie Level Eleven Stationsplein te Amsterdam
Kosten niet van toepassing
Doelgroep exclusief voor partners van Platform31