Congres De wijkcontactpersoon

Onmisbare schakel in de keten van hulpverlening?

Bedankt voor uw interesse in het congres “De wijkcontactpersoon: onmisbare schakel in de keten van hulpverlening?”.
Vanwege de grote interesse is het congres vol geboekt en is het helaas niet meer mogelijk om u hiervoor aan te melden.

Wilt u op de hoogte blijven? Kijk dan hier (https://www.denhaag.nl/home/bedrijven-en-instellingen/werk-zorg-en-welzijn/to/Congres-over-de-Haagse-wijkcontactpersonen.htm) of stuur een bericht met uw vraag en/of opmerking naar wijkcontactpersonen@denhaag.nl

Op donderdag 16 maart a.s. organiseert de gemeente Den Haag samen met een aantal maatschappelijke organisaties een congres om de positie van de wijkcontactpersonen voor de professionele hulpverlening te bespreken.

In Den Haag is een toenemende groep vrijwilligers actief die zich inzet in het informele zorgnetwerk. Samen bereiken zij duizenden wijkbewoners. Diverse organisaties zetten zich in voor een goede training en begeleiding van deze vrijwilligers. Deze vrijwilligers, die we wijkcontactpersonen noemen, hebben een vertrouwensfunctie en vormen een belangrijke schakel tussen de leefwereld van kwetsbare geïsoleerde bewoners en de professionele zorg. Dat gaat goed, én het kan nog veel beter!

Hoe kan het bereik van professionele zorg worden vergroot? Op welke wijze kunnen vrijwilligers en professionals het best samenwerken? Wat kan worden verbeterd aan de omstandigheden waaronder de wijkcontactpersonen hun werk doen? Wat betekent dit voor het gemeentelijk beleid?

Tijdens dit interactieve congres, worden drie invalshoeken belicht. Die van de wijkcontactpersonen, de professionals en de gemeente. Wethouder Rabin Baldewsingh zal de aftrap geven en Funda Müjde – cabaretière, actrice en presentatrice – geeft in een column haar visie op het geheel.

Dit congres is bedoeld voor wijkcontactpersonen en hun organisaties, professionele hulpverleners die samen (willen) werken, gemeenteraadsleden, brancheorganisaties, fondsen en beleidsmakers die willen weten welke kansen hier liggen. De uitkomst van het congres leidt tot een rapport met conclusies en aanbevelingen.

De gemeente Den Haag organiseert dit congres in samenwerking met Avrasya, De Mussen, Jeugdwerk, Moeder & Dochter, Mooi, Xtra, Yasmin en Zebra.

Bij overinschrijving zijn wij genoodzaakt om onze primaire doelgroepen voorrang te geven.       Kinderopvang is aanwezig.

AANMELDEN
Datum 16.03.2017
Tijd 9.00 uur inloop, 9.30 uur aanvang en 15.00 uur eindtijd
Locatie Bazaar of Ideas, te Den Haag
Kosten Niet van toepassing (het congres wordt gefinancierd door de gemeente Den Haag: Dienst OCW en het Programma Wijkaanpak Nieuwe Stijl)
Doelgroep Wijkcontactpersonen en hun organisaties, professionele hulpverleners die samen (willen) werken, gemeenteraadsleden, brancheorganisaties, fondsen en beleidsmakers die willen weten welke kansen hier liggen.